How To: Skip Die Winterdip

Ken je die irritante reclames van reisorganisaties die je aanraden op zonvakantie te gaan in de winter? Je hebt er helemaal geld voor, laat staan dat je vrij kan krijgen in deze drukke periode. Alsof je nog niet depressief genoeg bent. Maar er is hoop hoor! Hier is een How-To-Skip-The-Winterdip voor mensen die niet 24 uur per week in de sportschool staan of een paar duizend euro op de bankrekening hebben voor een zonvakantie!

TIP 1

Ten eerste: lees mijn voorgaande blog 'Happy 2020!' over Getting Things Done. Probeer het eens uit. Je hoofd leegmaken en ordenen scheelt al een hele hoop als het gaat om minder stress willen hebben. Stress heeft volgens mij een erg groot aandeel in de oorzaken van een winterdip.

 

TIP 2

Ontbijt. En niet miepen over 'dat je maag het niet aankan 's ochtends', ontbijt op zijn minst een banaan. Oefening baart namelijk kunst. Als je op een vast moment ontbijt en je lichaam hierin traint, ga je het vanzelf kunnen. Ik ben op dit moment zo ver dat ik een driegangen-diner op kan 's ochtends 8:00, maar de moraal is dat je iets eet. Zo komt je spijsvertering op gang, waardoor je lichaam beter de energie over de dag kan verdelen. Zo blijven jij en je lichaam de hele dag full focused happy.

 

TIP 3

Koop een bril met blauwlichtfilter. Je hebt al een megahippe bril met blauwlichtfilter voor €45,00 bij Charlie Temple. Het is even een investering, maar het heeft mijn hoofdpijn verholpen. Ik zit als ontwerper en als intercedent redelijk veel achter de computer, dus als jij dat ook hebt, is dit echt een aanrader.

 

TIP 4

Slik vitamines! Vitamine D is een hele goede aanvulling voor in de winter! Ik slik zelf ook B12 bij, omdat ik geen dierlijke producten eet. De absolute correlatie tussen vitamine D en de winterdip is niet bewezen, maar aangezien we als Nederlanders een chronisch tekort hebben aan zonlicht, kan het geen kwaad om op je inname te letten. De vitaminen koop ik altijd bij Holland & Barrett, omdat die altijd fijne acties hebben, zoals 1 + 1 gratis!

 

TIP 5

Adopteer een plant. Ja, je leest het goed. Planten zijn makkelijker te onderhouden dan een huisdier, maar geven toch een beetje leven en warmte in je huis. Er zijn dus plantenasielen, waar je een plantje kan adopteren of juist je plantje ter adoptie kunt afstaan. Google it! Je mag vaak zelf bepalen wat je ervoor betaalt en vaak mag je ook plantjes ruilen!

 

Dit zijn eigenlijk wel de dingen waar ik blij van word als het koud is buiten. Hoe kom jij je winterdip door?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.