Blog


Leer OHMYGAAB beter kennen! Als ondernemer en mens ben ik namelijk leergierig en nieuwsgierig aangelegd. Als ik iets meemaak, iets doe of ergens van onder de indruk van ben, wil ik waarom het er is en hoe het in elkaar zit.  Dus voor alle tips and tricks omtrent fotografie, design en dingen waar ik me dagelijks mee bezig houd - lees verder!

OHMYCARD: het digitale visitekaartje

Telkens papieren visitekaartjes laten drukken is verleden tijd. Je kan vanaf nu het digitale visitekaartje 'OHMYCARD' bestellen. Met dit visitekaartje kan je al je contactgegevens delen in slechts één beweging. Je hoeft de kaart alleen maar tegen iemands telefoon te houden. Snel, eenvoudig en duurzaam.

Lees meer »

Kunstmatige lichtbronnen voor fotografie

Als fotograaf streef ik ernaar mezelf steeds te blijven verbeteren. En mijn kennis te vergroten. Zo maak ik tegenwoordig in mijn werk meer gebruik van kunstmatige lichtbronnen, zoals een flitser. Met portretfotografie zorgt dit voor glasheldere beelden en het maakt je flexibeler als fotograaf.  In deze blog duiken ik in het gebruik van kunstmatig licht in fotografie en welke soorten licht je kan kiezen.

Lees meer »

Wat moet ik aan? Kledingtips voor een fotoshoot

En dan is het zo ver. Je bevindt jezelf in een situatie waarin iemand je heeft overgehaald om mee te gaan naar een fotoshoot. Tante Mies die een fotograaf heeft geregeld voor de verjaardag van opa, of je vriendin die écht heel graag een couple shoot wilde doen. Wat trek je dan in hemelsnaam aan? OHMYGAAB somt de do's en don'ts op als het gaat om kleding voor een fotoshoot.

Lees meer »

Origineel cadeau: maak een illustratie van jouw gezin

Zelf kan ik haast niet genoeg krijgen van alle familieportretten in huis. Overal vind je wel foto's van mijn gezin, mijn hond, mijn vrienden en vriendinnen. Extra leuk is dan een beetje onderscheid te maken in alle soorten plaatjes die je in je huis hebt staan. Ik denk dan wel eens: hoe kan ik mijn fotomuur nét een beetje extra spice geven?

Lees meer »

6 tips voor de perfecte portretfoto (met natuurlijk licht)

Portretfotografie is een van de leukste takken in fotografie als je het mij vraagt. Een momentopname maken van een mens, die net zo uniek als de foto is. Een perfecte portretfoto is een combinatie van jouw oog voor compositie, de persoonlijkheid van het model, je camera(-instellingen) en een fijne lichtbron. Met deze tips zet je die vier op scherp!

Lees meer »

Wat staat er in een goede fotografie briefing?

Een van de fijnste dingen om te ontvangen als fotograaf is een goede briefing van je klant. Het liefst met voorbeelden van foto's die in de buurt komen van het gewenste eindresultaat. Maar het wil nog wel eens gebeuren dat je niet helemaal zeker bent of je de briefing goed begrijpt. Welke vragen stel je dan? Welke informatie heb je nodig om een fotografie opdracht goed uit te voeren?

Lees meer »