Project: Hortus Botanicus

Afgelopen zondag heb ik weer een shooting voor een geweldige dame mogen doen die aan het AMFI studeert! Fashion fotografie is echt een van de dingen die ik geweldig vind om te doen, dus ook dit project heb ik met beide handen aangepakt. 

Wat ik supertof vond aan dit project, naast alle geweldige high fashion, is de manier waarop deze tot stand is gekomen. Ik heb wel eens eerder voor een studente van het AMFI foto’s gemaakt voor haar collectie en zij raadde mij aan, omdat ze zo tevreden was met het resultaat. Hoe gaaf is het dat er over mij en mijn werk gepraat wordt?! Op die manier is er dus een nieuwe opdracht uit voortgekomen!

 

HORTUS

Ik stond vroeg op, om al mijn spullen te dubbelchecken, waarna ik met de trein richting Amsterdam vertrok. We spraken in eerste instantie af in het Wibauthuis, een prachtig groot gebouw met een tikkeltje ingewikkelde indeling. Ik heb er dan ook een goede 10 minuten over gedaan voordat ik de meiden had gevonden.

 

De modellen zaten al flink in de MUAH, en de ontwerper was nog bezig met de laatste voeringen vastzetten van de lange mantel die een van de modellen zou dragen. Nadat we hadden geluncht, belden we een Uber om vanuit het Wibauthuis naar Hortus Botanicus te gaan.

Daar kreeg ik bij aankomst een fotografenpas, omdat je toestemming nodig hebt om daar te mogen fotograferen. Er was een reservering gemaakt voor ons, so we were good to go!

 

We begonnen in de kleine kassen, waar ik een aantal prachtige portretten en detailfoto’s heb geschoten. Het was in de kleine kassen wat lichter, dus dat kon daar goed. Door de verdeling van het licht door de reflecties die op de ramen zaten, hadden we niets aan lichtparaplu’s nodig! Gewoon slim gebruik maken van het licht was ruim voldoende!

Vervolgens gingen we de grote kassen in, om de drie meiden bij elkaar met de drie outfits vast te leggen, wat een aantal prachtige foto’s heeft opgeleverd.

 

Hou mijn foto portfolio en instagrampagina in de gaten voor de foto’s! Die komen zaterdag 29 februari aanstaande online!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.