How to: Stroboscoop

Vanochtend heb ik echt een ontzettend leuk experiment gedaan in mijn verduisterde badkamer. Ik vind het heel leuk om beweging te creëren in een stilstaand beeld, dus ik besloot te experimenteren met sluitertijd en lichtflitsen: het stroboscoop-effect.

Van één ding ben ik zeker: mijn foto's kunnen zo in een aflevering van Ghost Adventures. De badkamertegels geven wel een extra creepy vibe, maar het effect vind ik heel tof geworden.

Ik werd geïnspireerd toen ik aan het rondkijken was op Pinterest, waar ik op een stroboscopische foto stuitte. Ik pakte mijn camera en verduisterde mijn badkamer. Ik heb een app op mijn telefoon waardoor de flits van mijn iPhone om de seconde een seconde aangaat. Ik stelde mijn Canon in op een sluitertijd van 10 seconden, diafragma op 5.6 en ISO op 100. En voilà, je hebt een scherpe achtergrond en een heel vaag onderwerp van de foto.

 

Minder geschikt als profielfoto voor LinkedIn, maar een leuke manier om zelfportretten te schieten, toch?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.