Pets: Balto

Dames en heren, het is zover! Ons appartement heeft sinds deze week niet twee, maar drie bewoners! Zeg maar niks tegen de huisbaas :) Na lang nadenken en stapelverliefd worden op het schattigste koppie van de hele wereld, is de knoop doorgehakt: Dit is Balto!

Hij komt van het Haags Dierencentrum vandaan, waar we terecht zijn gekomen via Dierenasiels! We zagen zijn foto en werden op slag verliefd op deze vijfjarige mini-uitvoering van een Rottweiler look-a-like (het is een Stafford). Na een uitgebreide mail en een fijn telefoongesprek met een van de medewerkers mochten we heel snel al komen kijken.

 

TWEE KEER ZO GROOT

We waren razend enthousiast na de intake, dus we mochten bij hem kijken! Toen hij het veld op kwam rennen was het even slikken: de man was twee keer zo groot dan we in gedachten hadden. Op de foto's leek hij een stuk kleiner!

We schrokken zelfs zo erg, dat we dachten dat we hem niet genoeg ruimte in ons appartement konden bieden. Toch werden we op verliefd op hem. Hij was alleen zo druk, speels en groter dan we hadden verwacht, dat de eerste reactie was het niet te doen.

Vol emotie reden we van Den Haag terug naar Veenendaal. De opvolgende week was verdrietig: we hadden hem maar eenmaal gezien, maar we misten hem zo. We praatten er met mensen over en bijna iedereen gaf aan te willen helpen met oppassen als wij bijvoorbeeld een keertje niet thuis konden zijn. En we hebben een ruim appartement en altijd de tijd om te wandelen!

 

Na die week besloten we toch terug te gaan. Vooral Tom wilde graag een moment met hem zijn om te kijken of zijn schrik terecht was (ik was er stiekem al uit: Balto is mijn vriendje). Het Haags Dierencentrum was verrast, maar we mochten nog een keer kijken!

Na deze ontmoeting was het raak: Balto mocht de dag erop mee naar huis! En dit was de beste keuze van het jaar.

HOME SWEET HOME

Inmiddels zit er al een kleine week met deze dropveter op en wat gaat het goed! Ze zeiden in het asiel dat hij een beetje veel kan zijn soms, maar het omgekeerde is aan de hand: wij zijn een beetje veel voor Balto. Na drie dagen tien kilometer per dag lopen, slaapt hij nu aan een stuk door.

 

Balto heeft best een moeilijk verleden gehad; zijn vorige eigenaar heeft hem ergens achtergelaten. Hij weet nu niet wat hij meemaakt! De hele dag door spelen, knuffels krijgen en kunstjes leren. Hij is gek op de mensen uit onze omgeving. Alle vrienden en familie worden met sprongetjes en een glimlach (hij laat zijn tandjes zien als hij blij is, echt heel schattig) verwelkomd!

 

Daarnaast heeft hij Luca ontmoet, de hond van mijn vader! Dat ging gelukkig heel goed, hij is heel sociaal naar andere hondjes. He made a friend!

Aankomende zondag gaan we samen met Luca naar de hei! Lekker de omgeving ontdekken.

Welkom in je allerlaatste huisje liefste Balto: op naar de volgende 10 jaar van jouw leven met ons!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.