Project: Glow

Afgelopen november vond ook een prachtig lichtfestival plaats: GLOW in Eindhoven. Dit concept doet me altijd een beetje denken aan het Veenendaalse lampegietjes-avond. In plaats van een route te lopen met een lampion in je hand, gebeurt bij GLOW de lichtshow om je heen terwijl je loopt.

Het concept is, voor zover ik weet, dat eens per jaar lichtkunstenaars de kans krijgen om een lichtkunstwerk te maken, welke ze mogen exposeren op GLOW. In 2019 was het thema Living Colors. Ik verwachtte veel bewegende lichtkunstwerken! Ik kan zelf ook een beetje projection mappen, dus ik was mega benieuwd! GLOW duurde een week, waardoor we de ruimte hadden te kiezen wanneer we de route wilden lopen. Dat werd zaterdagavond, zodat we ongegeneerd konden genieten van een warme rum-choco!

 

Op de foto's hieronder zie je 'Sink' in de voormalige V&D en de 'Windows of Light' in het Victoriapark.

Vlak voordat Tom en ik ernaar toe gingen, zag ik dat er ook een fotowedstrijd was. Ik besloot dus mijn camera met lichtsterke lens mee op pad te nemen, om mooie plaatjes in het donker te kunnen schieten. Ik heb een prachtig beeld geschoten van een jong meisje wat helemaal betoverd was door de lichtgevende bloemen. Van haar vader mocht ik dan ook de foto gebruiken voor de wedstrijd! Helaas niet gewonnen, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat dit een van de meest pure beelden is die ik ooit vast heb mogen leggen!

Nu moet ik zeggen dat ik ook behoorlijk onder de indruk was van de projection mapping op de Augustijnenkerk, op de De Witte Dame aan het Clausplein en overal op het Wilhelminaplein.

 

Op de foto's hieronder zijn de projecties op het Wilhelminaplein te zien en delen van 'Ping' bij de Wal.

De route van vijf kilometer vloog voorbij met alle lichtjes om ons heen. Het lag waarschijnlijk ook wel een beetje aan alle wijn die we van tevoren al op hadden, maar de avond was schitterend!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.