Wat moet ik aan? Kledingtips voor een fotoshoot

En dan is het zo ver. Je bevindt jezelf in een situatie waarin iemand je heeft overgehaald om mee te gaan naar een fotoshoot. Tante Mies die een fotograaf heeft geregeld voor de verjaardag van opa, of je vriendin die écht heel graag een couple shoot wilde doen. Wat trek je dan in hemelsnaam aan? OHMYGAAB somt de do's en don'ts op als het gaat om kleding voor een fotoshoot.

Groepsfotografie

Als je groepsfoto’s gaat maken, is het fijn om enige harmonie in de foto te creëeren. Het makkelijkst doe je dat door een lijn te trekken in de kleding. Kies bijvoorbeeld voor een kleurthema als aardetinten, zachte pastelkleuren of warme kleuren.

 

De locatie

Ook goed is je kleding af te stemmen op de locatie waar je heen gaat. Kijk als het mogelijk is op Google Maps eerst waar je heen gaat, en bepaal welke kleuren jij mooi vind staan bij de locatie. Zo passen bijvoorbeeld warme, zachte tinten bij een shoot in het bos, en juist wat meer heldere kleuren bij een grauwe locatie.

 

Felle kleuren

Vermijd neon en wit in (boven)kleding. Deze kleuren reflecteren op de (gezichts) huid en hebben zelden een mooi effect. Daarnaast vangt de camera neonkleuren niet op zoals onze ogen dat doen, en ziet de kleur er op de foto altijd fletser uit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.