Huisdierfotografie: met deze tips krijg je de leukste foto's

Een van de leukste dingen om te doen als je het mij vraagt: huisdierfotografie. In deze blog geef ik je een aantal tips hoe je je huisdier het goed op de foto krijgt! 

Tip 1. Stel altijd scherp op de ogen

Tenzij je een foto van de neus of poten wilt maken: altijd scherp stellen op de ogen, dan pas klikken voor de foto. Als je focuspunt op een ander onderdeel van het gezicht ligt, lijkt het hoe dan ook alsof de foto onscherp is. Altijd focussen op de ogen dus!

 

Tip 2. Neem je tijd voor de perfecte foto

Klinkt als een open deur, maar dit is echt de sleutel tot succes: je tijd nemen voor de foto. Mijn hond wordt altijd helemaal enthousiast als ik bij hem op de grond kom zitten, wat een foto nemen heel lastig maakt. Zorg dus dat je geen haast hebt en aai je dier net zo lang tot de rust terug is. 

 

Tip 3. Leid ze af of laat ze juist op je focussen met een speeltje 

Een tennisbal, een veertje, een belletje of een eikenblad: geef ze iets om zich mee te vermaken. Met het gebruiken van speeltjes heb je twee opties: je geeft het aan je dier en maakt actiefoto's of je houdt het bij je lens vast. Zo lijkt het alsof je dier contact maakt met de camera. En voor de gevorderde huisdierfotograaf: pak een speeltje die bij de kleurtinten van de omgeving past.

 

Tip 4. Grappige 'actiefoto': geef ze iets lekkers

De liefde van je dier gaat door de maag. En de foto's worden heel erg schattig. Als ik tijd over heb, geef ik Balto (mijn hond) een botje en pak ik mijn camera erbij. Meestal neemt hij het botje mee naar zijn mand, dus ik zorg dat daar genoeg ruimte is om foto's te maken. 

Voor deze foto's heb ik de volgende instellingen gebruikt:

Camera Canon EOS 6D Mark II
Lens Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM II
Diafragma f/2.8
Sluitertijd 1/160
ISO-waarde ISO 2500

Toch hulp nodig bij het fotograferen?

Kom je er na het uitproberen van deze tips niet uit? Geen probleem, ik help je graag met het maken van de mooiste foto's van jouw dier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.