Heb dé fotograaf gevonden? Deze checklist helpt

Fotografie is een prachtig vak. Het vastleggen van momenten en daarmee de verwachting van een ieder overtreffen. Het is dan ook een veel en breed beoefende sport.

Maar, hoe weet je nou of de fotograaf die enthousiast op jouw aanvraag heeft gereageerd, ook de perfecte fotograaf is die jij zoekt? Er zijn een aantal criteria die je in je afweging mee kunt nemen.

 

Bekijk of het portfolio je aanspreekt en bij jou past

Een fotograaf heeft altijd een plek waar je zijn of haar portfolio kan bekijken. Kies een paar foto's uit en bepaal voor jezelf wat je er precies mooi aan vindt. 

 

Ga op onderzoek uit: maak bijvoorbeeld een Pinterest-bord met foto's die jij mooi vindt

Dat helpt in eerste instantie om jouw opdracht ook visueel duidelijk uit te leggen aan de fotograaf. Daarnaast kan dit goed werken als vergelijkingsmateriaal: passen de ideeën die jij hebt verzameld goed bij het portfolio van de fotograaf in kwestie?

 

Contact met de fotograaf en het verloop van de samenwerking

Verloopt het contact met de fotograaf prettig? Heb je een kennismakingsgesprek gehad en toont de fotograaf betrokkenheid door bijvoorbeeld met je mee te denken over geschikte locaties? Zorg dat het proces van opdracht tot uitvoering zo soepel mogelijk verloopt door je wensen duidelijk uit te spreken en goede afspraken te maken.

 

Expertise van de fotograaf en een passende opdracht

Er zijn ontzettend veel verschillende vakken binnen het fotografielandschap. Je hebt productfotografie, natuurfotografie, trouwfotografie, studiofotografie en nog veel meer. Zorg dat je van tevoren al hebt gekaderd binnen welk gebied jouw opdracht past en bekijk of de fotograaf expliciet de expertise waar je naar op zoek bent benoemd.

 

Kan je deze checklist helemaal afvinken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk de juiste fotograaf aan de haak geslagen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.