Project: Nadeen

Vorig jaar rond deze tijd, kreeg ik de vraag van de moeder van een van mijn beste vriendinnen of ik mooie foto's van haar wilde maken. Het ging om Nadeen, een Irakese zangeres. Ze vroeg om glamour foto's voor op haar social media kanalen. Ik wist dat de vrouw houdt van voor de camera staan, dus met een rugzak vol gear ging ik op weg naar de locatie waar de shoot plaats zou vinden.

Eenmaal aangekomen werd ik door de hele familie liefdevol ontvangen. Het was namelijk niet de eerste keer dat ik over de vloer kwam. De dochter van Nadeen is, zoals eerder gezegd, een heel goede vriendin van mij (tevens nu ook mijn collega bij WerkTalent). Na het genot van een kopje thee en gedroogde dadels, gingen we aan de slag.

 

Doordat het hele gezin en een andere vriendin er ook waren, hadden we veel extra handjes waar we, zoals op de foto te zien is, dankbaar gebruik van maakten. Een deel van het prachtige resultaat is hier te zien.

Nadeen heeft aan haar huis een prachtige serre met een glazen dak, waardoor er vanuit elke hoek lichtinval is. Op een lichtbewolkte dag is dit natuurlijk de perfecte plek om indoor foto's te maken. No portable studio needed. Door het fijne licht heb ik deze nauwelijks hoeven te bewerken, wat mijn werk een stuk makkelijker maakte.

 

IN ROOK OP

Waar ik ontzettend blij van werd, is de manier waarop iedereen meedacht. De vader des huizes maakte op een gegeven moment de shisha aan, waardoor we met rook op de achtergrond konden werken. Again, no photoshop needed!

Dit soort sessies geniet ik echt enorm van. Lekker toegankelijk en prachtige resultaten creëren met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Dat zorgt ervoor dat de aanwezigen aangespoord worden creatief te denken, wat de middag helemaal af maakte.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.